Selecteer een pagina

Hoe Funda werkt en hoe KlikBrik voor maximale online zichtbaarheid zorgt

door | 18 sep 2024 | Huis verkopen via Social Media

Funda.nl is zonder twijfel het grootste platform voor woningzoekenden in Nederland. Voor veel verkopers is het dé plek om hun huis onder de aandacht te brengen. Maar hoewel Funda onmisbaar is, heeft het ook enkele beperkingen. Bij KlikBrik begrijpen we dat het verkopen van een woning verder gaat dan enkel op Funda adverteren. In dit artikel leggen we uit hoe Funda werkt, wat de voordelen zijn, waar het tekortschiet, en hoe KlikBrik met social media en YouTube advertising zorgt voor maximale online exposure.

Hoe werkt Funda.nl?

Funda.nl is het grootste online platform voor woningverkoop in Nederland. Het is een plek waar huizen worden gepresenteerd aan miljoenen bezoekers per maand. De verkopende partij zorgt er in samenwerking met een makelaar voor dat hun huis op Funda komt te staan. Dit omvat een professionele presentatie met foto’s, beschrijvingen, plattegronden en soms video’s. Het is een vertrouwd en effectief platform om actieve woningzoekenden te bereiken.

Wat zijn de voordelen van Funda.nl?

  1. Groot bereik: Funda trekt een enorm aantal bezoekers, waardoor het een essentieel platform is voor de promotie van een woning.
  2. Gerichte zoekopties: Gebruikers kunnen makkelijk huizen vinden die voldoen aan hun specifieke wensen op basis van prijs, locatie, woningtype, etc.
  3. Professionele presentatie: Funda biedt de mogelijkheid om woningen op een overzichtelijke en professionele manier te presenteren, wat helpt om potentiële kopers te overtuigen.

Waar schiet Funda.nl tekort?

Ondanks de kracht van Funda zijn er ook enkele beperkingen:

  1. Veel concurrentie: Op Funda staat je woning naast duizenden andere huizen. Hierdoor kan je advertentie snel wegvallen in de massa, zeker in populaire gebieden.
  2. Passieve zoekervaring: Funda is vooral gericht op actieve zoekers. Dit betekent dat mensen die niet actief op zoek zijn naar een huis jouw woning waarschijnlijk nooit zien.
  3. Hoge kosten voor extra promotie: Hoewel de basisvermelding op Funda vaak al kostbaar is, betaal je ook flink extra voor zaken zoals een hogere plaatsing of extra promoties om je woning meer zichtbaarheid te geven.

De kracht van KlikBrik: Social media en YouTube advertising

Hier komt KlikBrik in beeld. Wij zetten social media en YouTube advertising in om jouw woning niet alleen zichtbaar te maken voor actieve zoekers op Funda, maar ook voor een breder publiek dat mogelijk interesse kan krijgen in jouw woning. Dit zorgt voor maximale online exposure en vergroot je kansen op een snelle verkoop.

KlikBrik doet dit door:

  1. Gerichte advertenties op social media: We richten ons op mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in vastgoed, zelfs als ze niet actief op zoek zijn naar een woning. Door middel van nauwkeurige targeting op platforms zoals Facebook, Instagram en YouTube, laten we jouw woning zien aan een breder, maar relevant publiek.
  2. Creatieve content: We maken gebruik van bestaande foto- en videomaterialen van je woning en zetten deze in op een manier die perfect aansluit bij de dynamiek van social media. Denk aan pakkende visuals, korte video’s en advertenties die de aandacht trekken en je woning op een aantrekkelijke manier presenteren.
  3. Maximale online exposure: Door Funda te combineren met een social media strategie via KlikBrik, krijg je het beste van twee werelden. We zorgen ervoor dat jouw huis niet alleen zichtbaar is voor actieve woningzoekenden, maar ook voor een veel bredere doelgroep, wat zorgt voor meer potentieel geïnteresseerde kopers.

Wat doet KlikBrik niet?

KlikBrik werkt samen met jou en de makelaar van jouw keuze om je woning zichtbaar te maken op Funda. Wij plaatsen zelf geen woningen op Funda, maar zorgen er juist voor dat je woning een breder publiek bereikt via gerichte advertenties op social media en YouTube.

vergroot je kansen op een succesvolle en snelle verkoop van je huis

Hoewel Funda.nl een essentieel platform is voor de verkoop van je woning, zijn er beperkingen die kunnen zorgen dat je huis niet de zichtbaarheid krijgt die het verdient. KlikBrik vult deze leemte op door social media en YouTube advertising te gebruiken, waardoor je huis zichtbaar wordt voor een breder publiek, inclusief mensen die niet actief op zoek zijn naar een woning. Zo vergroot je je kansen op een succesvolle en snelle verkoop.

Wil je meer weten over hoe KlikBrik jouw woning kan helpen sneller verkocht te worden? Kijk op deze pagina en ontdek hoe we jouw verkoop naar een hoger niveau tillen!

Andere kennisartikelen