Selecteer een pagina

Snel je huis verkopen doe je zo

door | 9 jun 2024 | Huis verkopen, Huis verkopen via Social Media

Wil je als huiseigenaar je huis snel verkopen, dan komt er meer bij kijken dan alleen een vermelding op Funda. Hieronder vind je een uitgebreide gids met alle mogelijkheden om je woning sneller te verkopen, inclusief de unieke aanpak van KlikBrik. Onze dienst combineert social media-advertenties met traditionele huizenwebsites om je woning onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

1. Bepaal een strategische vraagprijs

De prijs van je woning is een van de belangrijkste factoren die invloed heeft op hoe snel je je huis kunt verkopen. Door een te hoge vraagprijs kunnen potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs misschien tot verlies leidt. Daarom is het cruciaal om samen met je makelaar een competitieve prijs vast te stellen. Hierbij zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Marktanalyse: Vergelijk je woning met andere huizen in je buurt die recent verkocht zijn. Je makelaar kan je adviseren over de prijsstrategie die het beste past bij je verkoopdoelen​.
  • Prijsreducties: Als je huis langer te koop staat dan verwacht, kan een gerichte prijsverlaging de verkoop bespoedigen zonder te veel waarde in te leveren​.

2. Verkoop aan een opkoper of investeerder

Wanneer snelheid van essentieel belang is, zoals bij echtscheidingen, verhuizingen of financiële druk, kan een directe verkoop aan een opkoper een snelle oplossing bieden. Hoewel de verkoopprijs vaak lager is, krijg je de zekerheid van een snelle afhandeling zonder lange onderhandelingsrondes. Een opkoper kan vaak binnen enkele dagen het proces afronden​.

3. Maak je woning verkoopklaar

Een opgeruimde, goed onderhouden woning trekt meer kopers aan en kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen. Enkele belangrijke stappen om je huis verkoopklaar te maken:

  • Opruimen en schoonmaken: Een schone, opgeruimde woning voelt ruimer aan en geeft kopers een goede indruk. Zorg dat je persoonlijke spullen minimaliseert zodat kijkers zich makkelijker kunnen voorstellen hoe zij in de woning zouden wonen​.
  • Neutrale inrichting: Probeer je woning zo neutraal mogelijk te houden. Dit maakt het aantrekkelijk voor een bredere groep kopers. Schilder muren in lichte tinten en verwijder persoonlijke decoraties​.
  • Kleine reparaties: Zorg ervoor dat kleine mankementen zoals lekkende kranen, gebroken tegels of kapotte lichtschakelaars gerepareerd zijn​.

4. Professionele foto’s en video’s

Goede foto’s en video’s zijn van groot belang voor de eerste indruk. KlikBrik maakt gebruik van het bestaande beeldmateriaal op platforms zoals Funda en optimaliseert dit voor social media. Zorg dat je woning optimaal op beeld wordt vastgelegd:

  • Licht en ruimte: Kies voor heldere, goed verlichte foto’s die de ruimte zo groot mogelijk doen lijken​.
  • Videotour: Overweeg een videotour waarin potentiële kopers een virtuele rondleiding door je huis krijgen. Dit kan hen overtuigen om een bezichtiging in te plannen​.

5. Social media-advertenties met KlikBrik

Funda en andere traditionele huizensites richten zich voornamelijk op mensen die actief op zoek zijn naar een woning. Maar KlikBrik voegt een nieuwe dimensie toe door advertenties op social media te plaatsen. Hiermee bereik je een veel groter publiek, waaronder mensen die misschien niet actief op zoek zijn, maar wel geïnteresseerd raken door wat ze zien. KlikBrik biedt:

  • Gerichte advertenties: KlikBrik gebruikt de kracht van platforms zoals Facebook, Instagram en Messenger om je huis te promoten aan een zorgvuldig geselecteerde doelgroep​.
  • Geen directe concurrentie: Op social media sta je niet naast andere huizen in hetzelfde gebied, wat je woning extra zichtbaarheid geeft​.

6. Flexibele bezichtigingstijden

Om het proces te versnellen, is het belangrijk om flexibel te zijn in het plannen van bezichtigingen. Avonden en weekenden zijn vaak populair, en hoe toegankelijker je woning is voor potentiële kopers, hoe sneller je verkoop verloopt​.

7. Optimaliseer je presentatie op Funda en andere platforms

Naast social media is het belangrijk om je woning ook goed te presenteren op platforms zoals Funda. Zorg voor professionele foto’s, een duidelijke plattegrond en eventueel een video. Een complete, aantrekkelijke presentatie vergroot de kans op snelle verkoop​.

8. Gebruik meerdere verkoopkanalen

Door je woning te promoten via verschillende kanalen, zoals Funda, HuizOnline, Huislijn etc. vergroot je de kans op een snelle verkoop. KlikBrik combineert de kracht van traditionele websites met de enorme reikwijdte van social media, wat resulteert in meer zichtbaarheid en een breder publiek​.

9. Kleine investeringen voor een grote impact

Soms kunnen kleine investeringen zoals een nieuw verflaagje, wat tuinonderhoud of het inrichten van een extra kamer als thuiskantoor net dat beetje extra geven om je huis sneller te verkopen​. Een vastgoedstylist kan helpen met het optimaliseren van de inrichting voor bezichtigingen.


Met KlikBrik krijg je de kans om je huis op een unieke manier te promoten via social media, naast de traditionele methoden zoals Funda. Door deze tips toe te passen, kun je je huis niet alleen sneller, maar ook tegen een goede prijs verkopen.

Andere kennisartikelen